Built for life's adventures

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID

Elegant design. Sophisticated technology

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID

Upgrade to business class

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID

Effortlessly capable

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID

Start the adventure in comfort

FORD EXPLORER + REMOTE CONDITIONING

FORD EXPLORER PLUG-IN HIBRID

Ford Explorer Plug-In Hybrid predstavlja orijentir u izvrsnosti SUV-a. Ford Explorer PHEV je pomno dizajniran za vas da u udobnosti i stilu ponesete svijet.

Lijepo završena i raznovrsna unutrašnjost omogućava udobnost do sedam osoba da se voze, dok i dalje omogućavaju izdašne količine prtljažnog prostora. Napredni Plug-in hibridni pogon, u kombinaciji sa inteligentnim sistemom pogona na sva četiri točka, isporučuje impresivnu snagu na zahtjev uz izvanredan nivo efikasnosti.

Uz mnoštvo dodatnih funkcija i pametnih tehnologija, Ford Explorer je pomno dizajniran za vas da ponesete svijet u udobnosti i stilu.

A sada možete naručiti Explorer iz udobnosti svoje sofe. Odaberite svoj omiljeni model, provjerite online i dostavite ga na vaša vrata. *

JEDNOSTAVNO KAO DA PUNITE VAŠ PAMETNI TELEFON

KUĆNO PUNJENJE

Kod kuće, Explorer PHEV se puni za približno 6 sati** iz standardne kućne utičnice pomoću isporučenog kabla za kućno punjenje. Ili, za brže punjenje, između 3 sata i 3 sata i 30 minuta** uz opcioni Ford Wallbox.

JAVNO PUNJENJE

Punite Explorer PHEV u pokretu pomoću javnog kabla za punjenje. Pristupite preko 200.000 javnih punjača širom Evrope uz NewMotion, omogućavajući vam da upravljate i plaćate punjenje pomoću svog pametnog telefona. Također možete pronaći informacije o punjenju i upravljati vremenom punjenja putem vaše aplikacije FordPass.

SPOSOBNO bez napora

Ford Explorer je elegantan spoj robusnih mogućnosti sa sofisticiranom hibridnom efikasnošću. Precizno projektovani Plug-In Hybrid sistem, sa 3,0-litarskim V6 EcoBoost benzinskim motorom, pomaže vam da uđete u svet efikasnije nego ikada. A napredni 10-brzinski automatski mjenjač s rotirajućim biračem za promjenu brzina osigurava da uvijek budete u pravoj brzini u pravo vrijeme. Ovo je SUV koji je namenski napravljen da isporuči nagrađivanu dinamiku vožnje, izvanrednu kontrolu i neuporedivu komandu na putu.

MOĆ PLUG-IN-a

Kod kuće ili u pokretu, punjenje Explore PHEV-a je jednostavno. I potpuno napunjen, ima potpuno električni domet vožnje do 42 km***. Kod kuće, napunite za manje od 6 sati** iz standardne kućne utičnice. Ili, uz instaliran opcionalni Ford Wallbox, punite između 3 sata i 3 sata i 30 minuta**. Na putu, punite na bilo kojoj od 200.000 NewMotion javnih stanica za punjenje širom Evrope. Zaustavite se radi brzog dopunjavanja ili potpunog punjenja za između 3 sata i 3 sata i 30 minuta**. Explorer PHEV takođe koristi regenerativno punjenje u pokretu, dopunjujući bateriju dok idete.

PROJEKTOVANO ZA IZVRSNOST

Smjestite se u kokpit Explorera i okružite se paketom najnovijih tehnologija. Prilagodite svoje performanse gradskim putevima, planinskim stazama i svemu između uz napredni sistem upravljanja terenom. Ili se opustite u dugim vožnjama aktiviranjem prilagodljivog tempomata sa Stop and Go. Možete čak odabrati da li ćete dati prednost električnoj energiji, benzinskoj snazi ​​ili kombinaciji to dvoje. Svi ovi sistemi rade zajedno besprijekorno, podižući vaše iskustvo svaki put kada sjednete za volan.

BOLJI NAČIN PUTOVANJA

Svaka linija na instrument tabli. Svaki šav na raskošnim kožnim sedištima. Svaki materijal korišten u cijeloj kabini. Nijedan detalj nije bio premali prilikom izrade prekrasno dovršene i svestrane unutrašnjosti Explorera. Sadrži B&O zvučni sistem po narudžbi i 12,3” digitalni klaster, plus sofisticirano povezivanje na cesti s FordPass aplikacijom. Naći ćete svaki izgovor da se provozate.

PAMETNA SIGURNA TEHNOLOGIJA

Ford Explorer sadrži mnoštvo naprednih tehnologija dizajniranih da pomognu da vi, vaša porodica i drugi učesnici u saobraćaju budu što sigurniji. Sistemi, kao što su Pre-Collision Assist s detekcijom pješaka, i kontrola stabilnosti pri prevrtanju, aktivno pomažu u sprječavanju nesreća. Dok drugi, kao što je kočenje nakon udara, mogu smanjiti ozbiljnost ako se nesreća dogodi.

NAPRAVLJENO ZA AVANTURU

Ford Explorer je od temelja dizajniran za pouzdanost i prefinjenost. Ima mjesta za do sedam osoba koje mogu udobno sjediti. A sa svim spuštenim sjedištima imat ćete pristup 2.274 litara raznovrsnog prtljažnog prostora. Preko 800 Nm obrtnog momenta znači da možete vući i do 2.500 kg. Dakle, bilo da planirate vikend na golfu ili dugo putovanje sa porodicom, nikada vam neće nedostajati prostora.
informacije