Novo doba

NOVI ford e-transit

Pravi svu razliku

 NOVI ford e-transit

Isporuke sa nultom emisijom

NOVI ford e-transit

NOVI FORD E-TRANSIT

Potpuno električna. Nula kompromisa. Potpuno novi Ford E-Transit je naš prvi potpuno električni kombi.

Baterija od 400 volti sa 68 kWh upotrebljive snage obavlja sav težak posao, tako da više nikada nećete morati da brinete o zonama niske emisije.

E-Transit baterija pruža impresivan domet do 166-196 milja (rezultati WLTP testa. 196 milja WLTP Ukupni domet odražava kombinovani ciklus vožnje, a 166 milja WLTP Extra High domet odražava vožnju autoputem)* uz puno punjenje.

Dostupan u dvije varijacije visine i tri dužine, E-Transit će ponuditi do 15,1 kubnih metara tovarnog prostora**. U stvari, postoji 25 različitih konfiguracija, tako da bez obzira na vaše zahtjeve, postoji E-Transit koji će odgovarati vašem poslovanju.

IZABERITE SVOJ E-TRANSIT

Bilo da dajete prednost dodatnim putnicima ili povećanom tovarnom prostoru, zatvorenom kombiju ili otvorenoj kabini sa šasijom – možete odabrati i konfigurirati savršeni Ford E-Transit za svoje poslovanje

Van

Bruto masa vozila: 3.5 Tone, 
3.9 Tone, 4.25 Tone

Dužina: L2, L3, L4

Visina: H2, H3

Dvostruka kabina VAN

Bruto masa vozila: 3.9 Tone, 
4.25 Tone

Dužina: L3

Visina: H2, H3

JEDNOSTRUKA ŠASIJA

Bruto masa vozila: 3.5 Tone, 3.9 Tone, 4.25 Tone

Dužina: L3, L4

Visina: N/A

POGLEDAJTE ŠTA GA ČINI RAZLIČITIM

PUNJENJE E-TRANSITA

U DEPOU

Radeći sa našim partnerima, možemo vam pomoći u instalaciji vašeg hardvera i softvera za punjenje. Uz točku za punjenje električnog kombija u vašim prostorijama, možete napuniti svoj E-Transit od 0 – 100% za oko 8 sati*.

JAVNO

Punjenje vašeg E-Transita na javnoj stanici za punjenje je jednostavno. BlueOvalTM mreža za punjenje ima preko 300.000 punjača širom Evrope. A stanice za brzo punjenje velike snage iz IONITY-a imaju 450 lokacija, svaka s više punjača.

KOD KUĆE

Samo uključite svoj E-Transit u električnu mrežu za jednostavan način za punjenje. Alternativno, instalirajte Ford Connected Wallbox kućno punjenje za veću udobnost, brže vrijeme punjenja i kako biste bili sigurni da je vaš električni kombi spreman kada ste.

Nema kompromisa u pogledu sposobnosti

SYNC 4

SYNC 4** je infotainment sistem povezan sa oblakom, sa naprednim planiranjem rute i glasovnim prepoznavanjem u razgovoru. Povezivost u oblaku omogućava ažuriranje softvera Ford Power-Up kako bi se osiguralo da se vaš električni kombi uvijek razvija. Takođe dolazi sa bežičnom integracijom pametnog telefona, novim ekranom osetljivim na dodir od 12” i još mnogo toga.

FORD TELEMATIKA

Da upravljate voznim parkom od više od 5 vozila? Ford Telematics može pomoći u povećanju produktivnosti i minimiziranju zastoja vozila. Snažni uvidi vođeni podacima omogućavaju vam razumijevanje svakodnevnih operacija vaše flote. Možete brzo pregledati zdravstveno stanje vozila i poboljšati produktivnost brzim rješavanjem svih identificiranih problema koji zahtijevaju pažnju.**

FORDPASS PRO

Bilo da radite s jednim vozilom ili upravljate s pet, FordPass Pro vam daje alate da ih održite zdravim, sigurnim i neometanim radom. Besplatna aplikacija vam omogućava da vidite lokaciju i zdravstveno stanje vašeg vozila, daljinski zaključavate ili otključavate vrata, upravljate rasporedom punjenja i još mnogo toga

DALJINSKO STARTOVANJE

Koristite FordPass Pro aplikaciju na svom telefonu da postavite željenu temperaturu u kabini i aktivirate kontrolu klime iz kuće ili ureda. Vaš E-Transit će biti unaprijed pripremljen i čekati vas kada dođe vrijeme da sjednete za volan.

Nema kompromisa u pogledu sposobnosti

PRO POWER ONBOARD

E-Transit lets you power your tools wherever work takes you. Available as an optional extra, Pro Power Onboard delivers 2.3 kW of power without requiring a generator. So, you can plug your drills, saws, laptops, and most hand tools into the onboard socket and get to work.  

NEZAVISNO STRAŽNJE VJEŠANJE

Stražnji ovjes E-Transita je redizajniran kako bi se maksimizirao nosivost i poboljšale performanse. Možete nositi do 1.758 kg tereta, a nezavisna stražnja suspenzija za teške uvjete rada poboljšat će rukovanje i vuču kako u opterećenom tako iu neopterećenom stanju.

Izdašan tovarni prostor

Inteligentno dizajnirana baterija nalazi se ispod glavnog tijela električnog kombija kako bi se povećala prostorija. E-Transit dolazi u izboru od pet konfiguracija karoserije, tako da ćete imati između 9,5 i 15,1 m3 prtljažnog prostora.

VOŽNJA SA NULA EMISIJA

NULA EMISIJA IZ IZPUŠNE CIJEVI

Ako često radite u prometnim gradovima, potpuno električni E-Transit je savršen kombi za posao. Uz nultu emisiju tokom vožnje, bit će vam dozvoljen nesmetan pristup gradskim centrima i drugim zonama s niskim emisijama.

ODABIRNI NAČINI VOŽNJE

Prilagodite kako vaš E-Transit vozi sa 3 odabrana režima vožnje. Svaki od njih prilagođava različite postavke kako bi optimizirao performanse za uvjete. Normalno je za svakodnevnu vožnju; Slippery poboljšava upravljanje u mokrim ili ledenim uvjetima; a Eco vam pomaže da izvučete maksimum iz baterije.

EKO MOD

Eko način rada povećava preostalu snagu baterije. Sistem ograničava najveću brzinu, smanjuje brzinu ubrzanja i koristi manje energije za kontrolu klime. Da biste povećali domet svog E-Transita i izvukli maksimum iz baterije, aktivirajte L-Mode da povećate brzinu kojom se baterija puni kada pritisnete kočnicu.

ROTACIONI MJENJAČ

Rotacijski mjenjač vam daje potpunu kontrolu nad naprednim prijenosom, omogućavajući vam da odaberete brzine jednostavnim okretanjem točkića. Zamjena konvencionalnog mjenjača također oslobađa prostor za čistiju, prostraniju unutrašnjost.

ELEKTRIČNA PARKIRNA KOČNICA

Parkirna kočnica E-Transita oslobađa prostor u kabini i lakša je za upotrebu. Da pritisnete kočnicu, samo povucite prekidač na instrument tabli prema sebi.

TROŠKOVI posjedovanja

DRŽAVNI GRANTOVI

Grant do 5.000 funti dostupan je i za N1 i za N2 kroz vladinu shemu poticaja za nove električne kombije, uključujući E-Transit. Ne morate ništa da radite da biste dobili grant, vaš diler će se pobrinuti za svu papirologiju za vas.

SMANJENI TEKUĆI TROŠKOVI

Prelazak na električni kombi omogućava vašem poslovanju da iskoristi prednosti jeftinijih troškova vožnje vozila. Punjenje košta znatno manje od dopunjavanja goriva, a ako svoj E-Transit punite kod kuće ili na poslu, a ne u javnosti, troškovi će biti još niži. Pogotovo ako iskoristite snižene tarife energije preko noći

SMANJENI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

Uživajte u smanjenju do 40%1 na trošak usluge vlasništva. Sa manje pokretnih dijelova, električni kombiji obično koštaju manje za servis od dizel kombija. Ovo pomaže minimiziranju zastoja vozila i povećava produktivnost vašeg poslovanja.

GARANCIJA E-TRANSITA

E-Transit je pokriven osnovnom garancijom od 3 godine/100.000 milja. Dodatna garancija na bateriju od 8 godina/100.000 milja i garancija na 12 godina protiv perforacije.