Predivno izbalansirano
NOVI FORD GALAXY TITANIUM HIBRID

NOVI FORD GALAXY


Putujte u luksuzu, dođite sa stilom

Ford Galaxy sa sedam sedišta je mnogo više od transportnog vozila. Ovo luksuzno višenamjensko vozilo (MPV) podjednako razmazuje vozača i putnike, uz vrhunski nivo udobnosti i prostora. Opciona ergonomska sedišta nude dodatnu podršku za leđa. Tu su i ISOFIX nastavci za do tri dečja sedišta u drugom redu. Kada vam je potreban dodatni prostor za prtljažnik, možete preklopiti neiskorištene redove pritiskom na dugme.

Uz Galaxy, udobnost ide ruku pod ruku sa efikasnošću. Potpuno novi 2,5-litarski benzinski hibrid u kombinaciji s našim kontinuirano varijabilnim automatskim mjenjačem pruža odličnu snagu i obrtni moment, te izuzetan kapacitet vuče do 1510 kg, uz smanjenu emisiju i potrošnju goriva.

Motor

Ford Galaxy 2,5-litarski benzinski hibrid postiže veću efikasnost od konvencionalnog benzinskog motora, a istovremeno isporučuje impresivnu snagu i obrtni moment.
Hibrid
Samopunjenje, s hibridnom baterijom za samo električno napajanje pri nižim brzinama.

CO2 Emisije: 148-149 G/KM

Tip Punjenja: REGENERATIVE BRAKING

Prenos: AUTOMATIC

Potrošnja goriva: 6.4 - 6.5 (L/100km)

Napredni motor znači da nema kompromisa
Zahvaljujući našoj najsavremenijoj tehnologiji, više nema kompromisa između snage i efikasnosti. Galaxy hybrid je dostupan sa našim najnovijim 2,5-litarskim benzinskim hibridnim sistemom, koji isporučuje izuzetnih 190 KS i 200 Nm obrtnog momenta, uz poboljšanu ekonomičnost goriva
Učinite lagani posao gustog saobraćaja
Inteligentni prilagodljivi tempomat sa Stop and Go omogućava vam da podesite brzinu krstarenja i udaljenost od vozila ispred. Ako otkrije da se saobraćaj usporava, sistem će zadržati vašu unaprijed postavljenu udaljenost ako uslovi ne dozvoljavaju vašu željenu brzinu krstarenja. Može vas čak i potpuno zaustaviti u gustom saobraćaju. Jednom kada je put ispred čist, sistem automatski ubrzava nazad do vaše odabrane brzine – što ga čini idealnim za pregovaranje u gužvi u gradskim sredinama.
Luksuzan, fleksibilan prostor
Ford Galaxy je dostupan sa posebno dizajniranim ergonomskim sjedištima i ima ISOFIX nastavke za do tri dječja sjedišta. Sa svih sedam sedišta u upotrebi, imate izdašnih 300 litara prtljažnika. Sa stražnjim sedištima koja se preklapaju na dugme, možete povećati svoj prostor na 1301 litar kada je to potrebno. Napredna povezanost s FordPass aplikacijom uključuje daljinsko zaključavanje i otključavanje, te upozorenja o zdravstvenom stanju vozila koja se šalju direktno na vaš telefon tako da ste uvijek u toku. Isklesan, savremeni dizajn enterijera Galaxyja, vrhunski materijali i luksuzna masažna sedišta V-Line, i imate zaista prvoklasno iskustvo putovanja.
Sjedala koja pružaju dodatnu podršku... i mogu vam pružiti masažu
Sjedišta sa više kontura su dostupna za vozača i suvozača, a dizajn ih čini potpuno podesivim. Kao rezultat toga, oni mogu pružiti dodatnu podršku gdje vam je potrebna, pa čak i ponuditi vam masažu, pomažući vam da ostanete svježi na dugim putovanjima.
Sistem koji može pomoći u zaštiti pješaka
Pre-Collision Assist detektuje vozila i pješake na putu ispred ili koji bi mogli preći put vozila i upozorava vas na njihovo prisustvo. Ako ne odgovorite, sistem automatski aktivira kočnice. Ova tehnologija je dizajnirana da pomogne u smanjenju ozbiljnosti nesreća ili da ih u potpunosti izbjegne, a funkcionira pri brzinama do 50 mph.